Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márkák...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. A neve Ariel volt. Palotája maga volt a karcnélküli ragyogás. Az övé volt az egész Milky way erdő, a Mars mező és az egyujjas Twix hegység. De mindennél büszkébb volt kislányára, Minna királykisasszonyra. A királylány szépsége 7-ed 7 országra szóló volt, de csak azért, mert nem volt világútlevele és csak 7 országba jutott el a szépségének a híre. Viszont az OTP Penta Tours jóvoltából Weiser Riese, a fehér óriás is tudomást szerzett róla és eltökélte magában, megszerzi Minna királylányt.

Weiser Riese futárokat küldött Ariel király birodalmába, két Blend-A-Med tájfutó személyében, akik a fogszuvasodást is megelőzve vitték a hírt, miszerint: ha szép szerivel nem adják a lányt, Weiser Riese, a fehér óriás maga megy el érte. Ariel király visszaüzent: ha harc, legyen harc! A fehér óriás mikor ezt megtudta, összetrombitálta csapatát, az M&M-es csokigolyókat, élükön a Whiskas Macskával, akinek a fülei beleragyogtak a boldogságba, hogy végre harcolhat, hiszen eddig csak maradékon élt.

Ariel király a nagy varázslótól, Sunlicht-tól kért tanácsot, aki éppen a Toalett Kacsával a baktériumokat gyilkolászták a perem alatt. A Toalett kacsa ajánlotta, hogy vessék be a Libresse szárnyasok repülő századát és így a levegőből döntő csapást mérhetnek a retteget M&M-szesekre. - Be kell őket kapni, mert csak a szádban olvadnak! - szólt közben Wolf. Ő volt az első farkas, aki sütni tud, lám most is milyen ötletet sütött (ki). De már jött is a rettegett csapat, élén Weiser Riese-vel és a Whiskas Macskával. Ekkor a várból előugrott a Toalett Kacsa, akit a Sunlicht a nagy varázsló felhatalmazta a varázslásra, és ezt kiáltotta az ellenség felé: - Knorr, minden nap új varázslat! És e varázsszavakkal már majdnem békává varázsolta az M&M-szeseket. De Weiser Riese a Kite Kat-tal megtörte a varázst. Ekkor a Libresse boszorkányok a Whiskas Macska fölé röpültek és leköpködték. A Whiskas Macska a Libresse nyanyák szájában lévő savaktól elvesztette kalcium tartalmát és az egyik tojása megpuhult. Ettől a macska teljesen harcképtelenné vált. Ekkor hirtelen megjelent Aqvafresh, a háromszoros védelem. Ő a Magyar Fogorvosok ajánlásával lépett szövetségre Weiser Riese-vel. De mindjárt vissza is fordult, mikor megérezte a tisztaság átható erejét, tudta OMO  lovag jön, a Király Mágusa. És tudta, hogy Ariel király is csak az ő segítségével tüntette el Bence ruhájáról az első eperevés nyomait. Elképzelte, ahogy a csatából kikerül a felsőrésze, összemegy és a színét is elveszti, így hát nem mert OMO lovaggal szembeszállni. Éppen ezért elhúzta a háromszínű csíkot. Most a szakács Wolf rohant ki a várból és megette az M&M-szeseket, de megfeküdték a gyomrát és a foga is nagyon szomorú lett. Úgy érezte, Colgate kell neki. Rögtön meg is evett egy tubussal és ettől a szája olyan mentol szagú lett, hogy rögtön közelebb hozta a partnerét, akivel ott is hagyták a csatát.

Weiser Riese észrevette, hogy egyedül maradt. Odaüvöltötte Ariel királynak:
- Gyere elő gyáva kukac, megvívok veled, még előáztatás sem kell!
Mire Ariel:
- Én sem vagyok hagyományos mosópor, így hát megvívok veled!
Ott állt egymással szemben a két vitéz, Ariel és Weiser Riese. Mindketten fékezetten haboztak a dühtől és sokáig meredtek egymásra. A csend tartós volt és rézfejjel nehezedett a Mars Mezőre.
- Ezek a zoknik tiszták, de ez engem nem győz meg, lássuk, mit teszel velük Ariel.
- Eltávolítom a foltokat és kiölöm a szabad szemmel nem látható baktériumokat. És lássuk, mit teszel ezekkel a koszos edényekkel te óriás!
- Engem nem tör le a mosogatás, tudod, van egy barátom! - a bokor mögül előjött Sunlicht és kétszer átnyalta az edényeket, ezután távozott. - Így nem jutunk dűlőre, rendezzünk mosóversenyt! - ajánlotta az óriás és már a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolította maga körül dühében.
Elkezdődött a csata. Mostak, mostak, mostak.

A fehér óriás már elfogyott, de Ariel király csak mosott! Mikor a fele elfogyott a királynak, büszkén jegyezte meg: - Feleannyi mosópor, kétszer annyi tiszta ruha, ez vagyok én! Ezzel visszament a várba a lányhoz, Minnához. Sokáig éltek, ha el nem fogytak. Bár a királyt a hűtlen leányzó elcserélte két doboz hagyományos mosóporra, de a tisztaság megmaradt a birodalom legapróbb zugában is.

                     

 

A fáradtság oka

Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de most végre megtaláltam az igazi okát! Azért vagyok fáradt, mert túl sokat dolgozom! Tudni illik 10 millió lakosa van Magyarországnak. Ebből 3,5 millió nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy a maradék 6,5 milliónak kell elvégezni MINDENT! Hétszázezren tanulnak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5,8 millióra marad az összes munka, de 800 ezren a kormánynak dolgoznak, így marad 5 millió. Félmillió embert alkalmaz a katonaság. Lenne még 4,5 millió aktív. 600 ezren még iskolakötelezett kor alatt vannak. Ha számba vesszük az összes munkaerőt, aki a parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben, dolgozik, megkapjuk ugyebár azt a maradék 1,5 milliót, akire a tényleges munka elvégzése hárul. Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen, hozzájuk jön a félmillió munkanélküli, s máris láthatjuk: pontosan hétszázezer ember osztozik a terheken. Ja...és most olvastuk a legújabb statisztikát: jelenleg 699.998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka:
Rám és Rád. B.... meg!!! Te meg pont internetezel!

 

 

Mit tanultunk a szüleinktől?

1. Megbecsülni mások munkáját ("Ha mindenáron meg akarjátok ölni egymást az öcséddel, kint csináljátok! Most takarítottam fel!")
2. Vallást ("Jobb lesz, ha imádkozol, hogy kijöjjön a fehér ingedből!")
3. Az időutazás alapjait ("Úgy megcsaplak, hogy a jövő héten térsz magadhoz!")
4. Logikát ("Azért, mert én azt mondtam!")
5. Tornamutatványokat ("Most nézd meg hogy néz ki itt hátul a nyakad!")
6. Bőrön át táplálkozást ("Fogd be a szád, és edd meg a vacsorád!")
7. Türelmet és kitartást ("Addig ülsz ott, amíg a spenót el nem fogy!")
8. Meteorológiát ("Úgy néz ki a szobád, mintha tornádó söpört volna át rajta!")

 

 

Tanulság az elírt e-mail címről

Egy minneapolisi házaspár eldöntötte, hogy Floridába megy felmelegedni egy különösen fagyos télen. Úgy tervezték, hogy ugyanabban a hotelben szállnak meg, ahol a mézesheteiket töltötték 20 évvel azelőtt.

Mozgalmas programjuk miatt nehéz volt összeegyeztetni az utazási időpontot, ezért a férj pénteken, a feleség pedig a következő napon repült Minneapolisból Floridába.

A férj bejelentkezett a hotelbe, ahol a hotelszobában egy számítógép is volt, nem úgy mint évekkel azelőtt, és eldöntötte, hogy küld egy e-mailt feleségének. Véletlenül azonban kihagyott az e-mail címből egy betűt, s anélkül, hogy észrevette volna a tévedést, elküldte a levelet a rossz címre.

Közben ... valahol Houstonban ... egy özvegy épp a férje temetéséről érkezett haza, akit az Úr hazahívott az ő dicsőségébe, egy szívinfarktus után. Az özvegy elhatározta, hogy megnézi a barátoktól és rokonoktól érkezett e-maileket. Miután elolvasta azt az üzenetet, amit a nyaraló férj tévedésből neki küldött, visított és elájult. Fia berohant a szobába, édesanyját a földön találta, majd felpillantott a képernyőn található szövegre:

Szerető feleségemnek

Időpont: 2005 okt.13, péntek

Tárgy: megérkeztem!  

Drága szerelmem,
Tudom, meg vagy lepődve, hogy üzenetet kapsz tőlem. Már számítógépük
is van az ittenieknek és lehet szeretteinknek e-mailt küldeni. Épp most érkeztem meg és jelentkeztem be. Minden elő van készítve a holnapi érkezésedre és már nagyon várom, hogy találkozzunk.
 
Remélem, hogy az utazásod olyan csendes lesz, mint az enyém.

 
PS.... Tényleg nagyon meleg van idelent!!!

 

 

Magyar gyerekdalok

Egy család kiköltözik az USA-ba, a kisgyereket beadják az oviba. Az első szülői értekezleten az óvónő mondja az anyukának:

- Vigyék el pszichológushoz a gyereket,megmagyarázhatatlan kegyetlenség, agresszivitás látszik rajta.

- Miért, miből látszott?

- Égő csigát rajzolt. - mondja az óvónő.

- Égő csigát? De hát ez igen egyszerű. A magyar gyerekek a csigát így hívogatják ki a házukból: Csiga-biga gyere ki,ég a házad ideki.. Talán volt más is?

- Hát, mindenféle sérült madarakat rajzol. Például a múltkor egy vak madarat- így az óvónő.

- Hm, hogyan? Ja, igen. Ön nem hallotta azt a kedves magyar mondókát, hogy csip, csip, csóka, vak varjúcska?

- Na, jó. De a csonka tehén mégiscsak durva.

- Csonka tehén? Hm... Ja, igen. Egy nagyon helyes kis dalocskánk van: Boci, boci tarka, se füle, se farka...

- ...és mondja, kedves anyuka! Semmi vidám,kedves dalocskát nem énekelnek a magyar gyerekek?

- Dehogynem. Ott van például a Süss fel nap,fényes nap... kertek alatt a ludaink megfagynak...

 

 

Híres mondások

Kórustag voltam, amíg rá nem jöttek, honnan jön a zaj. /Wodehouse/

Az ember néha szélvédõ, néha bogár. /M. Knopfler/

Operában voltam. A balettben minden lány lábujjhegyen táncolt. Miért nem vesznek fel magasabb lányokat? /Ismeretlen/

Szerencsére fizikai lehetetlenség szemen köpni saját magunkat. /Renard/

"Utánam a vízözön!" - és lehúzta a vécét. /Lem/

Imádom a munkát. Órákig el tudom nézni. /Ismeretlen/

Sajnálom az alacsony embereket. Õk tudják meg utoljára, hogy esik az esõ. /Woody Allen/

Soha nem fordítok hátat a barátaimnak. Annyira azért nem bízok meg bennük. /G. Perret/

Kevés borzalmas nõszemély létezik a világon. De minden férj úgy érzi, hogy õ vette el. /W. Müller/

Az adósság megrövidítheti az ember életét. /Security Bt./

Én voltam, aki jeget kért a pincértõl. De ez azért kicsit sok volt. /Titanic túlélõ/

Az üzenetrögzítõ javítás alatt. Itt egy ember beszél. /Eric Bírgin/

Múlt éjszaka, amikor feküdtem az ágyban és néztem a csillagokat, végig azon gondolkoztam, hogy hova lehetett a mennyezet. /Ismeretlen/

Mindenhová elviszem a feleségemet, de sajnos mindenhonnan visszatalál. /Youngman/

Ha Isten katonának szánt volna bennünket, akkor zöld bõrrel születünk. /Internet grafitti/

A mazsola riadt arcú szõlõszem. /Ismeretlen/

Nincs is gravitáció, csak a Föld szívat minket. /Ismeretlen/

Mentes vagyok minden elõítélettõl. Mindenkit egyaránt utálok. /W. C. Fields/

Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is. /Rejtõ Jenõ/

Isten a semmibõl teremtette a világot. Meg is látszik rajta. /Valéry/

A szó elszáll. Az írást meg elviszi a szél. /Ben Akiba/

Ne lopj! A kormány nem tűri a konkurenciát. /Grafitti/